23 april 2024

Maak gebruik van gratis energieadvies

Eind maart gingen medewerkers van gemeente Gorinchem en HVC langs de deur bij een paar honderd woningeigenaren in de Gildenwijk. Zij spraken met bewoners over energiebesparing en over de mogelijkheden voor gratis energieadvies van een energiecoach. Misschien kwamen zij ook bij u?

man draait aan een thermostaat om de verwarming lager te zetten

Al een afspraak gemaakt?

Het is er misschien nog niet van gekomen om een afspraak te maken met een energiecoach. Geeft niets. U ontvangt binnenkort een herinnering van gemeente Gorinchem in uw brievenbus. Wilt u niet wachten en toch een afspraak maken? Dat kan heel eenvoudig via de website van de gemeente: www.gorinchem.nl/energiecoach

Waarom een energiecoach inschakelen?

Denkt u na over energie besparen? Maar weet u niet goed waar te beginnen? Schakel de hulp in van een energiecoach van de Woon Duurzaam Adviseur. Energiecoaches zijn beschikbaar voor alle inwoners van Gorinchem. Het maakt dus niet uit of u een woning huurt of eigenaar bent. De energiecoach komt bij u thuis langs. Het energieverbruik van uw apparaten wordt bekeken. U krijgt advies over eenvoudige energiebesparende maatregelen en advies hoe u uw woning (beter) kunt isoleren. Ook kan de coach u meer vertellen over het warmtenet dat in de Gildenwijk is aangelegd en de mogelijkheden daarvan voor u.

Hulp bij hoge energiekosten?

Heeft u een lager inkomen en moeite met het betalen van uw energierekening? Misschien komt u in aanmerking voor hulp van de FIXbrigade. De FIXbrigade brengt gratis kleine energiebesparende maatregelen aan in uw woning. Denk aan kieren afdichten of tochtstrips aanbrengen. Meer weten? Vraag het in het gesprek met de energiecoach.

Heeft u vragen over energie besparen of de energiecoach?

Neem dan contact op met de gemeente via duurzaam@gorinchem.nl.